5 tips die je locatie een extra feestelijke uitstraling geven

Een geslaagd feest organiseren begint met de locatie. Eens je de perfecte zaal of tuin hebt gevonden, kan je aan de slag met de inkleding. Welke locatie je ook kiest, deze vijf tips zorgen voor een instant feestelijke uitstraling!

 

1. Je feest begint aan de voordeur

Maak een goede eerste indruk en verwelkom je gasten met een leuke decoratie aan de voordeur. Kondig de jarige aan met een foto en zijn naam of versier de deur met kleurige linten en ballonnen. Heb je een oprit, laat dan een rij kaarsen de weg naar binnen wijzen. Je gasten weten zo zeker dat ze op het juiste adres zijn en krijgen meteen een feestelijke vibe, wat de rest van de festiviteiten alleen maar ten goede komt.

 

2. Zeg het met bloemen

Bloemen geven een ruimte meteen iets extra. Zelfs als je koos voor een eenvoudige industriële loods of een verder lege ruimte, verzeker je het feestgevoel met een fleurige verzameling van het mooiste dat de natuur te bieden heeft. Zonnebloemen roepen een gevoel van zomer op, rozen ademen luxe. Welke bloemen je ook kiest, ze zeggen allemaal: vandaag gebeurt er iets bijzonders.

 

3. Vrolijke vlaggetjes

Niets zegt zo duidelijk feest als een vrolijke vlaggenlijn. In het wit of in themakleuren, met of zonder print, vlaggetjes doen het altijd goed. En ze zijn leuk voor kinderen én volwassenen! In veel winkels vind je leuke plastic vlaggenslingers of stoffen varianten, maar die zijn ook heel eenvoudig zelf te maken. Zo ben je zeker dat ze perfect bij jouw feest passen.

 

4. Magisch licht

Kaarsen zijn bijzonder handig om een toverachtige sfeer op te roepen, maar ook gekleurde lampionnen of een lichtsnoer hebben dat effect. Je kan gaan voor less is more door enkel lichtjes neer te zetten op tafel, of je blaast je gasten omver met een schouwspel van honderden flikkeringen.

 

5. Let op de details

Een feestje naar een hoger niveau tillen kan je doen met hele kleine ingrepen. Zorg er bijvoorbeeld voor dat je allemaal dezelfde wijnglazen hebt, of kies mooie servetten in plaats van de doorsnee supermarktservet. Het zijn details die je verjaardagspartij of babyborrel een elegantere uitstraling geven. Je hoeft daarom geen doorgedreven thema te kiezen, maar een kleine rode draad helpt wel.


Categorie: feesten
Door David op 28/05/2017