Versieren met flair: lichtjes en bloemen

Fleurig en licht decoreren

Eens je je feestlocatie hebt gevonden via onze handige zoekfunctie kan je beginnen nadenken over de inkleding. Of je het nu graag simpel houdt of kiest voor uitbundige decoratie, met bloemen en lichtjes is het meeste werk gedaan.

Heb je al een thema of stijl in gedachten in gedachten voor je feest, laat je daar dan door leiden. Zorg voor een subtiele rode draad en gebruik bijvoorbeeld bloemen en theelichthouders in de kleuren van je uitnodiging. Heb je het graag kleurrijk? Kies dan voor kleuren die elkaar versterken: roze bloemen met rode of oranje lichtjes zorgen bijvoorbeeld voor een warme uitstraling.  Je kan natuurlijk ook vormen en kleuren door elkaar mixen voor een uitbundige uitstraling. 
 

Lichtjes 

Magische partylichtjes zijn er in alle kleuren en vormen: vrolijke vruchten, elegante flamingo’s of de klassieke witte lampjes. Allemaal geven ze je locatie een instant feestelijke uitstraling. Ook kaarsen hebben dat effect, vergeet er zeker geen op de tafels te plaatsen. Ga voor tonnen theelichtjes of groepeer enkele grotere kaarsen voor een romantische look. Een andere klassieker zijn grote kaarsen in terracotta schalen, die bovendien verkrijgbaar zijn met citronella. Zo hou je meteen de muggen op afstand.

Een bloemlezing

Wanneer je een boeket of tafelstuk samenstelt, is het belangrijk om eerst de vollere en grote bloemen te plaatsen en daar vervolgens de kleinere en fijnere bloemen tussen te steken. Dit zorgt voor een leuk contrast en zo hou je je boeket in balans. Let wel erop dat je genoeg ruimte laat tussen de bloemen zodat wanneer ze zich nog verder willen openzetten. Een enkele, bijzondere bloem kan een groot statement maken. Of zet een aantal aparte vazen met kleinere boeketten, zo zorg je voor continuïteit.

Het moeten niet steeds dure boeketten zijn die je bij de bloemist gaat halen. Trek de wijde wereld in en stel een boeketje samen gesponsord door moeder natuur zelf. Kies bloemen met verschillende vormen en kleuren om het boeket meer diepgang te geven. Laat je inspireren door wat je tegenkomt in berm en veld.

 


Categorie: feesten
Door Jutta op 18/06/2017 - Laatste aanpassing door David op 06/06/2018