Venyous blaast eerste kaarsje uit

Venyous blaast eerste kaarsje uit

Voor de locatie van ons verjaardagsfeest twijfelen we nog tussen een loft in New Yorkse stijl, een hoeve op een groot groendomein of een vrij in te kleden industrieel magazijn in het hartje van Antwerpen. Een ding staat wel al vast: het wordt een bijzondere gebeurtenis op een bijzondere plek. Die plek vinden we via ons eigen online platform Venyous dat we exact een jaar geleden lanceerden. Onze website bundelt unieke privélocaties die je kan huren voor de meest uiteenlopende evenementen: van kookles tot trouwfeest, van fotoshoot tot bedrijfspresentatie.

Van een vaag idee ontvouwde Venyous zich tot een gestaag groeiende startup. Op 2 mei 2016 zag de website het levenslicht. Oprichters Hederik Tijs en David Ariens (foto) blikken een jaar later terug en kijken vooruit: ‘We zijn gestart met dertig locaties. Nu zijn dat er al drie keer zo veel en dat aantal blijft groeien.’ Voorlopig is het platform er enkel voor Antwerpen, maar nog dit jaar willen ze uitbreiden naar andere Vlaamse steden en vervolgens naar Nederland. Daarna komen de andere buurlanden en Franstalig België aan de beurt.

Het ziet er goed uit voor Venyous: het bedrijf kreeg alvast een duwtje in de rug van het Roularta Media Tech Accelerator-programma en Hederik en David werken samen met een jong en dynamisch team aan de uitbreiding. Toch is de opstart van het project niet zonder slag of stoot verlopen. David: ‘We hebben heel wat zaken geprobeerd waarvan we nu weten dat ze niet werken.’ Zo probeerden ze eerst het platform organisch te laten groeien, in de hoop dat mensen hun bijzondere dakterras of partyproof tuinhuis spontaan zouden aanbieden en dat location hunters vanzelf hun weg zouden vinden naar de website. ‘Dat is niet gelukt’ zeggen de oprichters. ‘Maar op zich is dat positief, want we weten nu ook wat wél werkt. Nu komt het er op aan om die dingen in de praktijk te brengen. In de eerste plaats gaan we op zoek naar nieuwe klanten en nieuwe manieren om hen te benaderen. We hopen bijvoorbeeld bedrijven aan te trekken om workshops en brainstorm-events te organiseren. We willen hen aanmoedigen om de platgetreden paden – de conferentiecentra, de saaie vergaderzaaltjes in het bedrijfspand – te verlaten en te verhuizen naar een compleet andere creatieve locatie.’

Venyous is het eerste netwerk in de Benelux dat private locaties voor events aanbiedt. Dat maakte het even spannend bij de lancering, maar de reacties zijn unaniem positief. ‘Het feit dat mensen ergens geweest zijn en gedacht hebben: “Dit is gewoon dé locatie” en dan denken  “Ik ga zelf ook boeken via Venyous”, betere reclame kunnen we niet hebben’ klinkt het enthousiast bij David en Hederik. En hoewel er nog een beetje een taboe rust op privéhuren, heeft het voordelen voor zowel de huurder als de verhuurder van een venyou. ‘Mensen zijn fier op waar ze wonen, en fier zijn betekent vaak dat ze het willen tonen aan de buitenwereld.’ Dat ze daar een centje mee bijverdienen is mooi meegenomen. Een groot voordeel is dat de huurders niet gebonden zijn aan een vaste traiteur of iets dergelijks en dus volledig hun eigen ding kunnen doen. ‘Het is heel fijn om te horen wat mensen van plan zijn. Als wij hen dan iets kunnen aanbieden waarvan ze zeggen “Ja, dat is het!”, geeft dat een enorme voldoening.’

 

Wil jij ook meeschrijven aan het vervolg van Venyous? We zoeken gedreven location hunters en event managers voor de regio's Oost-Vlaanderen en Vlaams Brabant. Geïnteresseerd? Mail ons op hello@venyous.be. 

Perscontact: David Ariens, hello@venyous.be, 03 334 55 05

 


Categorie: over-venyous
Door David op 02/05/2017