Zo word je een succesvolle host!

Beschik je over een grote tuin, een landelijk huisje of een mooie feestzaal die regelmatig leegstaat? Niet meer voor lang. Als host kan je je locatie verhuren wanneer je maar wil, bepaal jij alle condities en verdien je er een mooi centje mee!

 

Laat de ruimte er professioneel uitzien

Potentiële huurders baseren hun keuze in de eerste plaats op de foto’s die ze van jouw venyou te zien krijgen. Je kan dus best investeren in mooie foto’s. Ben je zelf niet zo’n fotografisch talent? Geen probleem, op onze website boek je eenvoudig een professionele fotograaf.

 

Bied een nette en neutrale locatie aan

Professioneel gemaakte foto’s zijn natuurlijk enkel iets waard wanneer wat erop staat, ook veelbelovend lijkt. Daarom is het belangrijk dat je de tuin of het huisje dat je ter beschikking stelt, een goede eerste indruk maakt. Die indruk kan je garanderen door te zorgen dat alles er netjes uitziet, vooral op het moment dat er foto’s worden gemaakt, of wanneer iemand langskomt. Laat je ruimte er ook neutraal uitzien. Het is natuurlijk leuk als je bijvoorbeeld enkele originele meubelstukken hebt, of als de muren is een apart kleurtje geverfd zijn, maar overdrijf niet. Zo kunnen huurders er een eigen toets aan geven. Misschien wel het belangrijkste: wees eerlijk. Niemand heeft er baat bij wanneer je de zaken mooier of groter voordoet dan ze zijn.

 

Laat bijzondere elementen opvallen

Heeft je venyou gigantische ramen, of ben je best wel fier op die landelijke stijl? Zorg ervoor dat de positieve punten opvallen. Plaats geen meubels voor je eyecatchers en plaats foto’s waarop die elementen goed te zien zijn. Neem ze eventueel ook op in de beschrijving.

 

Maak een duidelijke en uitgebreide beschrijving

Huurders die een locatie zoeken voor een bepaald event, hebben in hun hoofd ongetwijfeld een checklist van criteria waaraan de ruimte moet voldoen. Geef die informatie in één keer duidelijk weer in een beschrijving. Hoe zit het bijvoorbeeld met sanitair en elektriciteit? Is er plaats voor een muziekinstallatie? Is er een internetverbinding? Je zal meer resultaat boeken wanneer die informatie duidelijk aanwezig is.

 

Denk goed na over afspraken

Als host liggen alle beslissingen bij jou. Jij bepaalt de huurprijs, wanneer je wil verhuren en wat de regels zijn. Het kan dus geen kwaad om daar op voorhand uitgebreid over na te denken. Stel een document op dat de huurders ook op voorhand dienen te lezen. Spreek bijvoorbeeld op voorhand af of er luide muziek mag gespeeld worden en tot hoe laat, of er rookruimtes zijn en in hoeverre er aanpassingen mogen gebeuren. Dankzij goede afspraken weten beide partijen waar ze aan toe zijn en vermijd je eventuele misverstanden.

 

Zo, klaar om host te worden? Top! Klik op ‘word een host’ op onze website en ga meteen aan de slag!

Happy hosting!


Categorie: over-venyous
Door David op 28/05/2017