Betrouwbaar privéhuren

Betrouwbaar privéhuren met Venyous 

Een feest staat of valt met de locatie. Het is de belangrijkste component die je in orde moet brengen wanneer je begint te organiseren: zolang je geen locatie hebt, kan je geen uitnodigingen versturen, geen tafelschikking uitdenken, geen versiering kiezen.

In de zoektocht naar de perfecte locatie kom je meestal terecht in het reguliere circuit van plaatselijke parochie- en feestzalen. Alleen: die zijn vaak ongezellig of anders veel te duur. Op andere plaatsen ben je dan weer gebonden aan een drankenhandel of cateraar die niet helemaal jouw smaak is, of moet je meer dan een jaar op voorhand boeken. Bij Venyous is dat anders: via onze website kies je een unieke locatie die je huurt van een privépersoon. Zo bepaal je zelf welke locatie bij jou past en wie voor drank en spijzen zorgt.

Venyous verhuurt dus zelf geen zalen, maar brengt huurders en verhuurders met elkaar in contact via een handig online platform. Wie zijn huis, tuin of buitenverblijf wil verhuren maakt een profiel aan en toont de mogelijkheden van die plek in tekst en beeld. Wie op zoek is naar een bijzondere en persoonlijke plaats voor een verjaardag, babyborrel of trouwfeest kan de aanbieders eenvoudig contacteren.

Op dit moment is privéhuren nog redelijk onbekend: Venyous is het eerste netwerk in de Benelux dat je private locaties voor events laat delen op een betrouwbare, transparante en efficiënte manier. Om een betrouwbare dienstverlening te garanderen stappen de mensen van Venyous zelf nog naar de aanbieders: “We bouwen er een band mee op” zeggen oprichters Hederik Tijs en David Ariens. “Op de meeste locaties gaan we bijvoorbeeld ook langs met onze eigen fotograaf voor mooie foto’s. Op termijn is het wel de bedoeling dat we evolueren naar een systeem à la Airbnb, met slechts een eenvoudige controle en dus minder inmenging van Venyous”.

Het reviewsysteem zorgt voor vertrouwen van zowel huurder als eigenaar: “Wij vragen aan mensen die een Venyou geboekt hebben voor een evenement om een review te schrijven over de locatie, het contact met de eigenaar,... Die reviews helpen de huurder bij het maken van een goede keuze.”


Categorie: over-venyous
Door David op 18/06/2017