Venyous rondt met succes Roularta Mediatech Accelerator af

Venyous afgestudeerd in eerste lichting Roularta Mediatech Accelerator

Voor een volle zaal stelde Hederik Tijs onlangs opnieuw Venyous voor. Die pitch was de afsluiter van een razend interessante eerste Roularta Mediatech Accelerator, een nieuw ondersteuningsprogramma voor startups in technologie en media. Voor Venyous is het de kroon op een boeiend eerste jaar: “We voelen dat we op het goede spoor zitten” zegt medeoprichter David Ariens.

De Roularta Mediatech Accelerator werd in het leven geroepen door Roularta Media Group in samenwerking met het marketingbedrijf Duval Union. Beiden willen innovatieve ideeën in de mediasector een duwtje in de rug geven. Een format waar Venyous naadloos bij aansluit: Venyous is een nieuw online platform waar je privélocaties kan huren en verhuren voor allerlei evenementen, van babyborrel tot zakendiner. “Wij kiezen volop voor de online deeleconomie” zegt Hederik. “Via onze handige website willen we mensen op een innovatieve manier in contact brengen met bijzondere locaties. We hebben al heel wat verborgen parels in ons aanbod.”

Expertise uit het werkveld

Startups die geselecteerd werden voor het Acceleratorprogramma kregen een maandenlange training met coachingdagen, wekelijkse inspiratiesessies en workshops. Roularta en Duval Union konden daarvoor in de eerste plaats beroep doen op hun eigen jarenlange expertise. Mentors als Rik De Nolf en Roularta-ceo Xavier Bouckaert gidsten de deelnemers langs allerlei valkuilen en stoomden hen klaar voor de toekomst. Hederik: “De selectie betekende veel voor ons. Er hing een bedrag van 25.000 euro aan vast, maar veel belangrijker is de erkenning die we kregen als startup. Dat een grote speler als Roularta in ons gelooft voelt goed. Het bewijst dat we als beginnend bedrijfje een uitzonderlijk parcours hebben afgelegd” Niet alleen de selectie maar ook het eigenlijke programma ervoeren David en Hederik bijzonder positief: “Het waren intensieve, leerrijke en memorabele maanden.”

Klaar voor de toekomst

David en Hederik blijven niet stilzitten nu het programma is afgerond. “Venyous bestaat net een jaar en groeit gestaag. Daar zijn we trots op. Maar: het is een nieuwe markt, die we zelf moeten vormgeven. We kunnen de concurrentie niet na-apen want die is er niet.” Ze lachen en vervolgen dan, ernstig: “We moeten zelf uitzoeken wat het beste werkt. Dat houdt in dat we dingen uitproberen, dat we actief op zoek gaan naar nieuwe klanten en naar de juiste manier om hen te benaderen. Ons kleine, maar gedreven team is daar volop mee bezig.”  


Categorie: over-venyous
Door Jutta op 29/06/2017