Waarop letten bij het kiezen van een trouwlocatie?

Waarop moet je letten bij het kiezen van een trouwlocatie?

Je gaat trouwen? Proficiat!

Je huwelijk plannen is spannend en leuk, maar soms zie je tijdens de aanloop naar jouw grote dag door de bomen het bos niet meer. Er is ook zo veel waar je aan moet denken. Zo is de locatie uiteraard een van de belangrijkste zaken. De plaats waar het feest en/of de ceremonie doorgaat, bepaalt voor een groot stuk de sfeer van je huwelijk. Intiem, grotesk, hip of eerder landelijk… Alles kan. Het aanbod is enorm. Toch zijn er een aantal praktische zaken waar je hoe dan ook rekening mee moet houden. Wij zetten alles op een rijtje:

Uitrusting van de ruimte

Beschikt de ruimte over alle faciliteiten die jij nodig hebt? Zijn licht- en geluidsapparatuur te huren of is er genoeg plaats voor de catering? Sommige koppels kiezen ervoor om hun huwelijk volledig af te stemmen op één bepaald thema: leent deze locatie zich daartoe?

Bereikbaarheid

Het lijkt vanzelfsprekend, maar vaak wordt een locatie gekozen zonder rekening te houden met de ligging. Het kan dan natuurlijk een domper op de feestvreugde zijn wanneer blijkt dat een deel van de genodigden zich niet eenvoudig van- of naar het feest kan verplaatsen. Check daarom altijd even hoe dat zit. Eventueel kan je ook nagaan of er slaapmogelijkheden (in de buurt) zijn.

Decoratie

In hoeverre de zaal is aangekleed, speelt ook een belangrijke rol bij je keuze. In hoeverre mag/moet je persoonlijke decoratie aanbrengen? Hou daar ook rekening mee in je budget. Spreek ook duidelijk af vanaf wanneer je de ruimte mag beginnen aankleden en wanneer alles leeggemaakt moet zijn om opruimstress tijdens de eerste uren van je huwelijk te vermijden.

Capaciteit

Om iedereen optimaal te laten genieten van jouw dag, is het belangrijk dat de locatie is afgestemd op het aantal gasten. Gaat er gedanst worden? Reken dan toch één vierkante meter per persoon. Verder moet er ook plaats zijn voor de catering, de band of DJ en de fotograaf. Vindt het feest of de receptie buiten plaats? Voorzie dan toch een plan B voor als het weer niet meezit. Bovendien is een ruimte die als vestiaire kan gebruikt worden, of een plekje waar het bruidspaar zich bijvoorbeeld kan omkleden, mooi meegenomen.

Kostenplaatje

Het prijskaartje speelt uiteraard een zeer belangrijke factor in je keuze, maar wees er zeker van dat de afspraken voor beide partijen duidelijk zijn. Wanneer moet het voorschot betaald worden, is er een waarborg, kan je nog annuleren…?
 

Wat je ook verkiest, wij hebben vast wel de perfecte locatie voor jouw huwelijksfeest. Snuffel even rond op onze website en hou deze checklist bij de hand. Zo wordt jouw dag er ongetwijfeld een om nooit te vergeten!


Categorie: trouwen
Door David op 02/05/2017