Kinderen op je huwelijksfeest

Maak je locatie leuk voor de kleinsten

Eén van de taken die horen bij het plannen van een trouwfeest is het opstellen van een gastenlijst. Een vraag die hier aan verbonden is, is of je al dan niet de kinderen van familie en vrienden uitnodigt. Zijn ze welkom, zorg dan voor wat leuke bezigheden. Verveelde deugnieten of krijsende kleuters zijn immers niet bevorderlijk voor de sfeer.

Hou rekening met je jonge gasten bij de keuze van je locatie. Hoe kindvriendelijk is die of hoe kindvriendelijk kan je ze zelf maken? Een grote tuin, speeltuintje of de mogelijkheid om een speelhoekje te maken in een aparte kamer zijn een goed begin. Een rustige plek voor wie naar dromenland moet terwijl het feest ‘s avonds nog in volle gang is, is een extra luxe.
Hou er bij regenweer rekening mee dat de kinderen niet in de tuin kunnen rondrennen. Zorg voor een ruimte waar ze hun energie binnenshuis kwijt kunnen. Je kan er een aantal spelletjes, kleurpotloden of een verkleedkist zetten (hou hiervoor een inzamelactie bij je gasten), of een plekje voorzien waar ze een film kunnen kijken of met hun meegebrachte speelgoed kunnen spelen. Let er wel op dat de kinderen toezicht hebben, je kan dit afspreken met de ouders of voorzie een animator. 

Entertainment op maat

Afhankelijk van het aantal kinderen kan je entertainment op maat inhuren. Een clown of  goochelaar doen het altijd goed, maar er is natuurlijk ook het springkasteel, waar je van tijd tot tijd zelfs de oudere gasten moet afhalen. Je denkt best ook na over de muziek. De Macarena is geen optie als openingsdans, maar na de serieuze nummers is het wel leuk om eens een kinderliedje te draaien. Wedden dat niet alleen de kleintjes meedansen met K3!
Natuurlijk heb je verschillende leeftijdscategorieën bij de jeugd. De jongsten zijn nog zoet te houden met een film, maar wat met (prille) tieners? Een leuk alternatief voor hen is een aparte zithoek waar ze naar hartenlust kunnen kwetteren en giechelen. Wees gerust, ze vermaken zich zelf wel, maar ze zullen je dankbaar zijn voor hun eigen plek. En met goedgemutste kinderen kunnen ook de volwassenen genieten van een ontspannen avond!


Categorie: trouwen
Door Jutta op 18/06/2017 - Laatste aanpassing door David op 06/06/2018