Foodtrucks op je trouwfeest

Een unieke locatie vraagt om uniek eten 

Kies je voor een unieke locatie voor je trouwfeest dan sta je misschien ook wel open voor een unieke catering op je feest en ruil je het cliché trouwmenu voor een trendyfoodtruck. Foodtrucks zijn immers helemaal in. Je ziet ze tegenwoordig op ieder festival en zelfs bekende chefs verkopen hun gerechten vanuit de raampjes van hun rijdende keuken. 

Foodtrucks zijn vaak stijlvol, beschikken over trendy voedsel en zijn budgetvriendelijk. Wanneer je besluit je trouwfeest te houden op een unieke buitenlocatie zijn zij een ideale manier om je gasten lekker eten voor te schotelen.

Een normale foodtruck is in staat om zo’n zestig mensen per uur een heerlijke hap voor te schotelen. Heb je meer gasten, voorzie dan een extra foodtruck om lange wachttijden te vermijden. Je kan twee keer hetzelfde serveren, of kiest voor verschillende gerechten, zo hebben je gasten keuze. Het kan zijn dat ze later terug honger krijgen, dus voorzie genoeg eten en laat bijvoorbeeld één kraampje blijven voor een midnight snack. 

Heb je een foodtruck uitgekozen, zorg er dan zeker voor dat hij ter plaatse geraakt. Een afgesloten tuin of een afgelegen grasveld kunnen problemen opleveren. Een andere praktische overweging die je in het achterhoofd moet houden is de stroomtoevoer. Veel foodtrucks hebben een generator nodig, die best luidruchtig kan zijn. Plaats hem dus niet te dicht bij het feestgedruis. 

Hebben je gasten lekker gegeten, dan is het tijd voor een dessert. Alleen.. het klassieke dessertenbuffet is moeilijker te organiseren in de vaak kleine foodtrucks. De oplossing? Een originele ijskar! Dat is tenslotte dé food truck die we allemaal al van jongs af aan kennen. 


Categorie: trouwen
Door Jutta op 18/06/2017 - Laatste aanpassing door David op 06/06/2018