Tips voor een geslaagd tuinfeest

Genieten in het groen 

Een groot tuinfeest is perfect voor een zwoele zomeravond. Je kan de hele dag buiten vertoeven en ontspannen in gezelschap van vrienden.  Met een paar kleine ingrepen zit de sfeer zo goed en kan jouw tuinfeest niet mislukken!

Maak het je gasten comfortabel

Het is belangrijk dat je gasten buiten even comfortabel zitten als ze dat binnen zouden doen. Zorg dus voor gemakkelijke stoelen en gezellige kussens om tegen te leunen of op te zitten. Je kan zelfs heuse bankstellen huren waarin het heerlijk loungen is.
Zelfs als het overdag mooi weer is, zal het ’s avonds afkoelen. Als je niet wil dat je gasten vertrekken zo gauw de zon onder gaat, hou dan dekentjes achter de hand. Die zijn er in alle kleuren en ze kosten bovendien niet veel.
Een terrasverwarmer, vuurkorf of kampvuur zorgen niet alleen voor warmte, maar net zo goed voor gezelligheid.


Feestelijk verlicht

Magische partylichtjes zijn er in alle kleuren en vormen: vrolijke vruchten, elegante flamingo’s of de klassieke witte lampjes. Allemaal geven ze je locatie een instant feestelijke uitstraling. Ook kaarsen hebben dat effect. Ga voor tonnen theelichtjes of groepeer enkele grotere kaarsen voor een romantische look. Een andere klassieker zijn grote kaarsen in terracotta schalen, die bovendien verkrijgbaar zijn met citronella. Zo hou je meteen de muggen op afstand.

Hou ongenode gasten op afstand

Hou ongedierte op afstand met citronellakaarsen en wespenvallen. Veel mensen hebben schrik van wespen en een wespensteek is bijzonder pijnlijk. Ook muggen zijn ongenode gasten, maar met een paar eenvoudige ingrepen ban je ze van je feestje. Koop een paar flesjes antimuggenlotion, of steek een muggenwerend product in het stopcontact. Als er toch iemand een beet of steek krijgt, zorg dan dat je EHBO-kit de juiste zalfjes bevat.

Wat als het regent?

Ook in de zomer kan het in ons land goed regenen. Als je niet wil dat je feestje in het water valt kan je best al op voorhand een partytent opstellen. Bij veel modellen kan je de zijpanelen verwijderen als er toch geen regen voorspeld is. Je hoeft zo’n tent overigens niet te kopen, maar kan ze ook gewoon huren.

Op onze websites vind je de perfecte locatie voor jouw tuinfeest. Een verborgen tuin met zwemvijver in de Kempen? Een kasteel midden in een groen landgoed of iets helemaal anders? Dat treft, die vind je bij ons. Op zoek naar iets anders? We helpen je graag.


Categorie: tuinfeest
Door Jutta op 17/06/2017 - Laatste aanpassing door David op 06/06/2018