Zomers tuinfeest met barbecue.

Heerlijke barbecuen op je tuinfeest

De Zomer is in het land en wie nu iets te vieren heeft doet dit liefst buiten. Zo’n tuinfeest is prachtig, maar wat geef je je gasten te eten? Zoek het niet te ver en steek de barbecue aan! Ben je maar met een paar mensen, dan is een barbecue zo georganiseerd. Maar als je veel volk verwacht, zijn er een paar zaken om rekening mee te houden. 

Vlees, vis en groenten

Op de barbecue zijn ribbetjes, hamburgers en worsten natuurlijk onmisbaar. Voor de carnivoren onder ons is dit een festijn, maar wie minder graag vlees eet wordt soms vergeten. Voorzie dus ook vis: sardienen kan je zo op de gril leggen, scampi’s rijg je best aan spiesjes. Ook papilots doen het goed op de barbecue, maak deze best op voorhand gereed. Zorg ook dat de aanwezige vegetariërs meer op hun bord krijgen dan een blaadje sla: aubergines, courgette, paprika,... veel groenten kan je zo grillen, of maak er groentenbrochettes van. Die zijn ook lekker voor de vis- en vleeseters! Wat je best doet is even op voorhand informeren wie vlees, vis of vegetarisch wil eten. 

aan het spit

Wil je echt imponeren, toon dan je barbecuekunsten met een speenvarken aan het spit. Het ziet er extra feestelijk uit en is bovendien erg lekker, succes gegarandeerd.

Doe-het-zelf?

Als je met een een kleine groep bent, kan je uitstekend zelf barbecuen, maar als je veel gasten hebt is het handiger om iemand in te huren die dat voor jou doet. Ga voor een traiteur die ook al het eten voorziet, of sla zelf de voorraden in en laat een kok het bereiden. Zo kunnen jij en je gasten zorgeloos aanschuiven!


Categorie: tuinfeest
Door David op 18/06/2017