Valkuilen bij de organisatie van netwerkevents

Trap niet in deze valkuilen bij het organiseren van een netwerkevent

Het doel van een netwerkevent is simpel: het helpt de genodigden hun netwerk te vergroten en te versterken. Zo’n event plannen is echter minder eenvoudig dan het lijkt: je moet rekening houden met veel factoren en er zijn een aantal fouten die je best kan vermijden. Let alvast op deze valkuilen en maak van je event een succes!

Deelnemers in dezelfde ruimte zetten volstaat niet

Een goed netwerkevenement is er een waar de gasten onderling mengen en de kans krijgen om met verschillende mensen te praten. Je kan alleen niet verwachten dat dat vanzelf gebeurt. Het is logisch dat nieuwe mensen zich een beetje onzeker of nerveus voelen als ze niemand kennen, dus als organisator kan je hen maar beter een handje helpen. Laat de deelnemers bijvoorbeeld van plaats wisselen of organiseer een speednetwerksessie na een discussie. Een andere mogelijkheid is hen te vragen om een paar vragen voor de bereiden als ijsbreker en hen deze met een doorschuifsysteem aan elkaar te laten stellen.

Verveelde participanten blijven niet tot het einde

Een van de ergste dingen die je kan overkomen als organisator van een netwerkevenement is dat mensen te vroeg weggaan. Onvermijdelijk zijn er altijd een paar gasten die vroeger vertrekken omwille van andere verplichtingen, maar als de zaal plots leeg is betekent dat gewoon dat je evenement niet interessant is. Het is dus de kunst om de aandacht van je gasten vast te houden tot op het einde. Dat doe je door je gasten te laten mengen en dus telkens nieuwe gesprekken op gang te brengen, maar je kan bijvoorbeeld ook zorgen voor boeiende discussiemomenten of een livepoll waarvan de uitslag pas op het einde van de avond wordt bekendgemaakt.

Saaie locatie, saaie avond

Sommige organisatoren denken dat je niet meer nodig hebt dan een lege ruimte en wat stoelen voor een netwerkevenement. Het is echter belangrijk om de gewenste sfeer op te roepen voor je evenement, dit zal namelijk een impact hebben op de gesprekken van de deelnemers. Een sprekende locatie kan een goeie ijsbreker zijn, waarna je gasten in een ontspannen sfeer verder kunnen uitweiden over hun professionele bezigheden. Op venyous.be vind je de leukste locaties voor een geslaagd netwerkevent! 


Categorie: vergaderen
Door David op 18/06/2017