Vernissage in stijlvolle loft

“Hoog boven de daken heb je het gevoel dat je totaal ergens anders bent”

In haar New York style loft in Antwerpen organiseerde Frédérique onlangs een vernissage. De ruimte leent zich er perfect voor: de industriële look zorgt voor een internationale feeling, maar tegelijk konden de voor de gelegenheid uitgedoste gasten zich bewegen in een huiselijke omgeving. Die combinatie van intiem en industrieel, maken deze venyou ook geschikt voor andere activiteiten.

De loft is volledig wit: witte muren, witte vloeren, witte plafonds. Zelfs de keuken en de tafel zijn wit. Toch hangt er hier geen steriele sfeer: boeken, een plant en een comfortabele leren zetel zorgen voor huiselijkheid. Dankzij de grote ramen speelt het daglicht een spel met de ruimte, het smaakvol ingerichte appartement ziet er nooit precies hetzelfde uit. “Mijn venyou is mijn eigen woonruimte” zegt Frédérique. “Dat intieme karakter maakt het voor veel mensen aantrekkelijk.” 

 

Kunst en meer

Frédérique demonstreert zelf wat haar appartement in zijn mars heeft. Als curator van haar eigen galerij organiseert ze af en toe tentoonstellingen in de loft, op dit moment hangen er een aantal grote figuratieve kunstwerken op strategische plaatsen. Boven de comfortabele bruinleren bank prijkt een groot schilderij met daarop een al even comfortabel uitziende bruinleren bank. “Ik nodig zelf kunstenaars uit, maar wil via Venyous ook andere mensen een podium geven om deze ruimte te gebruiken.” Dat hoeft geen vernissage te zijn: ook voor een fotoshoot, seminarie of trouwreceptie kan je hier terecht. Frédérique: “Ik wil afstappen van de typische ‘white cube gallery’ en kunst tonen hoe ze vroeger in de salons werd tentoongesteld. Het is net die persoonlijke toets die de loft zo geschikt maakt voor andere evenementen.”

 

Het industriële karakter van de voormalige diamantslijperij geeft inderdaad niet de indruk dat je in een galerij staat. De loft heeft een hoog New York-gehalte, zeker als je naar buiten kijkt. Toch zijn we gewoon in Antwerpen, maar, besluit Frédérique: “Hoog boven de daken heb je het gevoel totaal ergens anders te zijn.”

Meer weten? Contacteer Frédérique via deze pagina.


Categorie: vernissage
Door Jutta op 15/06/2017